Historien begynte i Danmark, med en baker i Randers som fikk melallergi. Han måtte finne et nytt levebrød, og ble en dyktig sjokolademaker.

Da han i sine senere år søkte etter en arvtager av sin sjokoladefabrikk, var det Morten Arnesen fra Oslo som svarte på annonsen. Etter fire års lære i Danmark dro Morten tilbake til Norge med hele fabrikken. Han startet opp på Tromøy utenfor Arendal, og hadde kun noen få utsalgssteder. Kvaliteten ble kjent, antall utsalgssteder økte og fabrikken ble flyttet til Torvgata i Arendal. Morten bruker de mest eksklusive råvarer og holder seg stadig til de gode gamle oppskriftene han lærte i Danmark.

Kunnskapen

Morten Arnesen er en erfaren sjokolademaker. Han er oppvokst med en far som drev Tommeliten Kakepynt i Oslo. Morten jobbet også selv der i en periode. Han utdannet seg senere ved den kjente sjokoladeskolen Callebaut College i Belgia, og han tilegnet seg mye kunnskap i driften av Heimdal Chokolade i Danmark. Morten reiser stadig rundt på inspirasjonsturer i sjokoladens verden og forsker på nye smaker og produkter.

Kvaliteten

Sjokolade har mange kvaliteter og finnes i mange former, men aller best blir den når den er hjemmelaget med kun de beste ingrediensene. Slik lages all Heimdals konfekt. Her brukes ikke mandel- eller konjakkessens, men mandler og ekte konjakk. Alt lages for hånd og formes med kreativitet og kunnskap.